Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi

Vizyon: Sürekli değişen ülke ve dünya koşullarının gerektirdiği bilgi donanımına sahip; kendisi ile yaşadığı toplumla, geçmiş ve geleceği ile barışık, sorumluluklarının farkında girişimci, yaratıcı, kendini geliştirmiş, milletimizin ve insanlığın temel değerlerini benimseyip yüceltecek, erdemli, ahlaklı bireyler yetiştirmek.

Misyon: Öğrencilerimize; globalleşen dünyada; bireyler, toplumlar ve devletlerarasındaki rekabette, en büyük belirleyicinin bilgi olduğu gerçeğini kavratarak, onları; milletimize ve insanlığa karşı sorumluluklarını yerine getirebilme becerilerini kazabilecekleri, yükseköğretime hazırlamak.

Başarılar: Softbol(Kızlar)ve Ragbi (Kızlar)Bursa il birinciliği ve Türkiye şampiyonasında ilk 8

Saatler: 08:45 / 16:10
Yabancı Dil: Birinci Yabancı Dil İngilizce, İkinci Yabancı Dil Almanca
Servis Bilgisi: Servisimiz bulunmamaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Sınavsız
Okulun Sınav Başarı Durumu: % 77
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %58
Sportif Etkinlikler: Güreş, Voleybol, Basketbol, Futbol, Futsal, Atletizm ve masa tenisi, Ragbi, softbol
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Tubitak 4006 Değerler eğitimi ve sosyal sorumluluk projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: erasmus+ AB projeleri
Diğer Hususlar: Toplum yararına ve sanatsal etkinlikler de yapılmaktadır.

WEB - https://sspanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Mahmut Çelebi Mah. Atatürk Cad. No.60 İZNİK/BURSA

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Mahmut çelebi mahallesi Atatürk cad.no:60 İznik/BURSA İlçenin merkezindeyiz. Tarih ve doğal güzelliklerin tam ortasındayız.

Adres - Mahmut Çelebi Mah. Atatürk Cad. No.60 İZNİK/BURSA

Ulaşım İstanbul´dan kara yolu ile kendi aracınızla yada Yalova İskelesinden Orhangazi´ye oradan da İznik´e giden servislerle, Bursa´dan kendi aracınızla yada Bursa terminalinden İznik´e giden servislerle, Sakarya´dan kendi aracınızla yada Sakarya terminalden İznik´e giden otobüslerle şehre ulaşmanız mümkündür.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık BURSA Şehir merkezine 76 km uzaklıktadır. Okulumuz İznik ilçe merkezindedir.